Winterbanden

Regel gemakkelijk uw winterbanden

Wanneer de temperaturen weer dalen en de winter begint is het weer tijd voor winterbanden. Winterbanden presteren bij een temperatuur van onder de 7 graden Celsius beter dan zomerbanden. Naast dat winterbanden in veel Europese landen verplicht zijn zorgen zij ook voor meer veiligheid voor u en voor uw medeweggebruikers.

Set winterbanden of losse banden?

Kosten technisch gezien is het aantrekkelijker een complete set winterbanden aan te schaffen in plaats van losse banden. Waarom? Een set winterbanden is vaak al gemonteerd op de velgen waardoor het monteren minder tijd in beslag neemt. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of eenvoudig een werkplaatsafspraak plannen.

Voordelen winterbanden

  • Bij glad wegdek zorgen winterbanden voor een kortere remweg
  • Winterbanden zijn niet duurder dan reguliere (zomer) banden
  • Winterbanden geven beter stuurgedrag bij winterse omstandigheden
  • Kou, regen en sneeuw: winterbanden zijn hierop specifiek aangepast

Winterbanden in de zomer? Pas op!

In de winter rijden met zomerbanden kunt u beter niet doen, dat is bekend. Maar hoe zit het met rijden met winterbanden in de zomer? Ook dit kunt u beter niet doen voor het behoud van uw winterbanden. Deze slijten namelijk sneller in de zomer. Daarnaast is de remweg van winterbanden in de zomer aanzienlijk langer dan die van zomerbanden en ook de wegligging wordt als minder goed ervaren. Laat daarom tijdig uw banden wisselen en maak hiervoor een afspraak.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.