Onze tips om goed voorbereid op autovakantie te gaan

Zorgeloos de zomer in met uw Toyota.

Met de vakantie voor de deur is het belangrijk om goed voorbereid op vakantie te gaan. Gaat u dit jaar met de auto op vakantie? Dan hebben wij een aantal tips voor u om zo goed mogelijk voorbereid op autovakantie te gaan.

Groene kaart
Het is belangrijk dat u uw groene kaart bij zich heeft. Deze krijgt u van uw verzekeraar als u een autoverzekering heeft afgesloten. Op de groene kaart staat onder andere het nummer van de alarmcentrale, zij kunnen u verder helpen in een noodsituatie of bij een ongeval.

Advies van alarmcentrale
Het advies van de alarmcentrale is altijd het beste advies. Het is belangrijk dat u dit advies opvolgt. Als zij bijvoorbeeld aangeven dat uw auto weggesleept moet worden, kunt u dit het beste laten doen. Het advies van de alarmcentrale wordt namelijk verzekerd. Kiest u voor een alternatieve oplossing, dan is de kans groot dat u zelf moet opdraaien voor de kosten.

Doe een uitgebreide check
Check de auto grondig.
– Kijk de olie na, en vul deze eventueel bij.
– Kijk de koelvloeistof na, en vul deze eventueel bij.
– Kijk het reservewiel na. Zit deze er überhaupt? Zo ja, check de bandenspanning.
– Check de bandenspanning van uw autobanden. Met een optimale bandenspanning rijdt u zuiniger.
– Check alle lichten nog een keer. In sommige landen is het verplicht om ook overdag met licht aan te rijden.

Speciaal voor u bieden wij de gecombineerde zomer- en aircocheck nu aan voor maar €35,- . Uw auto wordt dan op meer dan 17 punten gecontroleerd zodat u zorgeloos op vakantie kunt gaan.

Essentiële spullen bij pech
Bij pech of een ongeval kan het vaak even duren voordat de hulpdiensten er zijn. Daarom is het verstandig om een noodgevallen-kit samen te stellen. Zorg ervoor dat alle inzittenden het warm hebben, dat er licht aanwezig is en misschien zelfs wat te eten.
– Ingeblikt eten (plus blikopener)
– Zaklamp (met batterijen)
– Veiligheidsvesten
– Gevarendriehoek
– Reserve lampen
– Startkabels
– Dekentjes
– Paraplu
– EHBO

Voorkom diefstal of auto-inbraak
U kunt het niet altijd voorkomen, maar u kunt wel de problemen verminderen. Een autodiefstal bijvoorbeeld, daar kunt u meestal niets aan doen. Zorg er in ieder geval voor dat u uw autopapieren altijd bij zich houdt, en niet in de auto laat liggen. Dat scheelt een hoop gedoe bij de aangifte. Dit geldt overigens voor alle automobilisten, ook in Nederland.

Leg waardevolle spullen niet onder een jas of een handdoek, maar neem ze mee. Het is beter om alles open en bloot te laten liggen, zodat potentiële dieven in een oogopslag zien dat er niets te halen valt. Zo kunt u bijvoorbeeld uw handschoenenkastje het beste open laten, mits deze leeg is natuurlijk.

Neem op tijd rust
Misschien wel de meest belangrijke tip; zorg er ten allen tijde voor dat u goed bent uitgerust. Begint u te gapen, of kunnen uw ogen niet meer focussen, dan is het al lang tijd voor een stop. Een halfuur slapen kan al wonderen doen.
 

Bonus tips: voorkom sleutelproblemen in uw vakantie

  • Zorg dat u twee sets autosleutels bij u heeft. Neem uw reservesleutel dus mee. Bewaar deze apart en niet in de auto.
  • Probeer de sleutels voor vertrek uit, zodat u zeker weet dat deze werken.
  • Maak kopieën van uw kentekenbewijs en identiteitspapieren en neem deze mee. Als de originele bewijzen met de sleutels verloren zijn gegaan, kan met de kopieën een nieuwe worden aangevraagd.