De nieuwe Yaris staat al een tijdje bij ons in de showroom maar wat maakt de nieuwe Yaris nou precies de moeite waard?

Naast dat de auto spannender en moderner oogt zijn er ook verbeteringen aangebracht die niet meteen zichtbaar zijn. We hebben het allemaal op een rijtje gezet.

Bij de koop van een nieuwe Yaris is er keuze uit drie aandrijflijnen.

  • Een vernieuwde 1.0 benzinemotor met handgeschakelde 5-versnellingsbak en Stop & Start systeem. De vernieuwde motor is sterk verbeterd waardoor de technici, niet onterecht, spreken van een geheel nieuwe krachtbron. Voor een driecilinder motor is de loop uitermate verfijnd en het geluidsniveau bijzonder laag.
  • De nieuwe, soepele 1.5 viercilinder. Deze vervangt de uitgaande 1.3 motor maar is ondanks z’n grote volume zuiniger en krachtiger.
  • De superzuinige, comfortabele 1.5 hybride met standaard automaat. De Yaris is één van de weinige kleine auto’s die leverbaar is met hybride-aandrijving. Dat wil zeggen dat onder de motorkap zowel een benzine- als een elektromotor zijn te vinden. Bij lage en onregelmatige snelheden wordt de elektromotor ingezet. Op hoge, constante snelheden zorgt de benzinemotor voor de aandrijving.

De verbeteringen die zijn aangebracht maar niet meteen zichtbaar zijn, betreft een verbeterde geluidsisolatie, een betere stroomlijn en een stevigere montage. Ook het onderstel is tijdens de verjongingskuur onder handen genomen.

Net als andere kleine auto’s is de Yaris wendbaar, overzichtelijk en gemakkelijk te parkeren. De besturing is echter nog exacter, zonder nerveus te worden. Wanneer een bocht (te) snel wordt genomen, is merkbaar dat de grenzen iets verder liggen dan voorheen. Bovendien reageert de Yaris nog goedmoediger op stuurfouten. Tegelijkertijd is het comfort op slecht wegdek verbeterd. In tegenstelling tot andere compacte auto’s heeft de Yaris daarom een zekere waardigheid over zich. Dankzij deze hoge mate van verfijning wist de Yaris zich al te onderscheiden van andere compacte auto’s, en juist op dit punt is de vernieuwde Yaris nog beter geworden.

De standaarduitrusting is uitgebreid met een hoop actieve veiligheidssystemen. Zo beschikt de auto nu over een noodremassistent, een rijbaanassistent, grootlichtassistent en kan hij ook verkeersborden herkennen. In het interieur gebruikt Toyota betere materialen en zijn een aantal knoppen aangepast, zodat de bediening gemakkelijker is geworden.

Al met al een heleboel verbeteringen. Maar om nu echt het gevoel te krijgen kunt u altijd een vrijblijvende proefrit komen maken.

Klik hier om een proefrit aan te vragen.